Šest milimetara – predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini

Utorak, 13. veljače 2018. rezerviran je za predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini Šest milimetaraispovijest o boli i pobjedi. Riječ je o knjizi koja opisuje vlastitu borbu autorice s karcinomom dojke, ali riječ je i o životu, prijateljstvu, opraštanju…

Dijagnoza karcinoma dojke u 35. godini izazvala je i strah i tjeskobu, ali i dovela do odluke da bolest prihvati i kroz nju prođe svjesna izbora koji su pred njom. U svojoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama u životu, navodeći sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima – od prehrambenih režima koje je primjenjivala do mailova koje je dobivala nakon izlaska u javnost – vodeći ih svojim putem do izlječenja kroz šest razina: 1. voljeti sebe bez obzira na sve, 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. odlučivanje, 4. opraštanje, 5. zahvalnost, 6. smisao.

Knjigu je izdala nakladnička kuća Beletra iz Zagreba, urednica je Sandra Pocrnić Mlakar, a predgovor je napisala poznata liječnica dr. Vesna Ramljak.

Mnogima je Josipa Pavičić Berardini  poznata prvenstveno kroz svoju karijeru u tiskanim i televizijskim medijima,  autorica je dosad objavljenih romana Lopov moje mladosti, Sara Santini  GL’amour.

Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

2018-02-12T18:04:24+00:00