Predstavljanje knjige “Glavom kroz zid” Zorana Predina

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja! 

Upravo zato naš gost i više je nego idealan – dame i gospodo, dolazi nam Zoran Predin!

Slavni frontmen Lačnog Franza, Zoran Predin (1958.) jedan je od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora. Autor je 39 glazbenih albuma, četiri zbirke uglazbljenih tekstova i dviju knjiga kratkih priča – nakon zbirke anegdota, dnevnika i putopisa “Druga žena u Haremu” (2012.), njegova je druga prozna knjiga “Glavom kroz zid” (2017.) najavljena kao kombinacija autobiografske fakcije i književne fikcije podijeljena u tridesetak proznih minijatura. Knjigu je na hrvatski prevela Jagna Pogačnik.

Riječ je o zbirci priča u kojima se Predin kroz mješavinu kratkih bilješki, crtica i komentara bavi ozbiljnim temama suvremene stvarnosti, od tmurne političke sadašnjosti do buntovnih mladenačkih dana, od intimnih obiteljskih zgoda do žestoke kritike nacionalizma; prepričava stare zgode iz karijere Lačnog Franza kada je bio pod sumnjom da podriva sistem i kada je brisao pljuvačku o crvenu zvijezdu, opisuje strah od zubara, obuhvaćajući širok dijapazon tema, od erotike i glazbe, pa do košarke.

Budite dio hrvatsko-slovenskog druženja u organizaciji naše knjižnice, vidimo se u četvrtak 17. listopada 2019. u 19 sati!

2019-10-14T13:42:18+00:00