Službeno otvoren novouređeni prostor knjižnice

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek krajem lipnja posjetila je grad Ivanić-Grad gdje je između ostalog službeno otvorila i novouređeni prostor knjižnice, uz naglasak važnosti knjižnice kao kulturne i informacijske infrastrukture zajednice te značajnu investiciju u kvalitetu života svih generacija, pogotovo djece i mladih. Gradska knjižnica Ivanić-Grad središnja je kulturna ustanova u gradu osnovana još 1877. godine.

„Današnje poslanje knjižnica je među ostalim i pomicanje granica znanja, neophodnog za kvalitetno funkcioniranje suvremenog društva te osiguravanje pristupa znanju svih skupina unutar zajednice. Knjižnice su i mjesta susreta i razgovora, prostori su okupljanja najmlađih u igraonicama koje ih svojim sadržajima educiraju, usmjeravajući ih kao buduću čitateljsku publiku, a mjesta su i na kojima pronalaženje svih vrsta informacija otvara prostor boljitku, osobnom i društvenom“, rekla je ministrica.

Ovim radovima završen je i drugi dio preuređenja Gradske knjižnice Ivanić-Grad započet 2018. godine, kada je uređen odjel za odrasle i studijska čitaonica, a ove godine na red su došli centralni posudbeni dio sa čitaonicom te dječji odjel.

Sveukupno –  imamo jednu novu knjižnicu, jer je obnovljena u cijelosti. Osim rekonstrukcije prostora nabavljena je i nova oprema (police) što je dodatno zaokružilo izgled knjižnice. Uređenje knjižnice financirano je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, grada Ivanić-Grada te sponzorstvom INA-e.

Funkcionalan, ugodan i poticajan prostor zalog su za budućnost čime knjižnica privlači još veći broj korisnika i potvrđuje svoju ulogu informacijskog, kulturnog, obrazovnog i socijalnog središta Ivanić-Grada i šire okolice.

 

2020-07-07T18:23:56+00:00