Otvorenje Mjeseca hrvatske knjige u Ivanić-Gradu

Jučer je u Ivanić-Gradu svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige 2020., manifestacija posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, koja se 26. godinu za redom održava od 15. listopada do 15. studenoga. Tradicionalno se održava u obnovljenim, preuređenim ili novootvorenim knjižnicama, zbog čega  je upravo naša  Gradska knjižnica Ivanić-Grad bila odabir za domaćina, budući da je ove godine kompletno dovršena njena rekonstrukcija.  Projekt obnove sufinanciralo je i pratilo Ministarstvo kulture i medija, uz sredstva grada Ivanić-Grada, te sponzorstvo INA-e.
U ime ministrice Nine Obuljen Koržinek uzvanicima se obratio državni tajnik ministarstva kulture i medija Ivica Poljičak koji je čestitao svima kupljenima u osmišljavanju ovogodišnjeg programa Mjeseca hrvatske knjige, te cjelokupnoj zajednici okupljenoj oko knjige, od autora do čitatelja, na trajnom trudu u promicanju hrvatske pisane riječi, a time i hrvatske kulture. Naglasio je upravo značaj  knjižnica kao posrednika između knjige i njezinih čitatelja, jer upravo su knjižničari ključna karika u pronalasku prave knjige za svakoga čitatelja, a s ciljem poticanja svijesti o važnosti knjige i čitanja za naš osobni, ali i cjelokupni društveni razvoj. Pozdravne riječi održali su i mr. sc. Ivančica Đukec Kero, predstavnica Programskog i organizacijskog odbora Mjeseca hrvatske knjige 2020. i pomoćnica ravnateljice za razvoj struke – Knjižnica grada Zagreba, Senka Kušar Bisić, ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić-Grad, Javor Bojan Leš, gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, te dr. sc. Jadranka Dujić Frlan iz Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije.

U godini obilježavanja 50. obljetnice Dana planeta Zemlje, Mjesec hrvatske knjige 2020. posvećen je planetu Zemlji, a moto je  “Razlistaj se!” 

2020-10-16T14:03:30+00:00