Radionica stripa s Darkom Macanom

Ovogodišnju NOĆ KNJIGE posvetili smo stripu, točnije radionici stripa koja se održala 25.4.2022. pod vodstvom Darka Macana, jednog od najboljih i najpoznatijih autora stripa.

Njegov poznati strip „Borovnica“ poslužio je kao predložak za izradu novog uz pomoć i prijedloge učenika 6. razreda OŠ. Duhovit i elokventan, naš gost je vrlo brzo pridobio pažnju svih prisutnih.

Tako se „Borovnici“ u novoj avanturi pridružila jedna roda i jedan avion. Tijekom procesa u nekoliko su vještih poteza nastali novi likovi, a pričao je o svojem radu uz duhovite opaske objašnjavajući što strip jest, koliko vremena treba za izradu stripa, na što treba paziti, suradnji s drugim autorima uz pregršt zanimljivih pitanja znatiželjnih učenika.

Od prvog stripa koji je napravio s osam godina pa do danas, iza njega je niz uspješnih godina stvaranja, a dio umijeća rado je podijelio s učenicima. Radi i dalje, često mu za likove inspiracija budu stvarni ljudi, voli to što radi i kreativnosti mu ne nedostaje. Za uspomenu na ovo lijepo druženje  djeci je poklonio razglednice s crtežom i autogramom.

 

  

  

  

 

2022-05-11T14:11:05+00:00