Gostovanje Vernese Smolčić i Mirte Jambrović

Uvijek nam je zadovoljstvo predstaviti djeci različite aspekte znanja i dovoditi zanimljive goste. Astrofizičarka Vernesa Smolčić i predsjednica udruge „Kako psi komuniciraju“ Mirta Jambrović oduševile su djecu 4. razreda OŠ, a najviše radosti izazvao je naš posebni gost, pas Kip!
Spoj znanosti, kuhanja i brige o psima održao se na predstavljanju zabavnih i edukativnih slikovnica „Astrokuharica“ i „Psi u svemiru“ u četvrtak, 9.12.2021. 🙂
U nešto više od sat vremena djeca su učila o galaksijama, svemiru, crnim rupama, psima koji su poslani u svemir, nastanku planeta i zvijezdama padalicama. Učenici su pokazali izuzetan interes i znanje o svemiru, a posebnim uređajem nadopunili su znanje o Mjesecu i mjesečevim mijenama.
„Astrokuharica“ je prva hrvatska ilustrirana astro kuharica, namijenjena djeci od okvirno 6 do 12 godina kroz koju mogu učiti ne samo kako pripremati jela, nego i što ta jela znače u astronomiji. U samim jelima uživat će djeca i većina odraslih.
„Psi u svemiru“ je priča o psima u svemiru ispričana riječima djevojčice čija je obitelj udomila napuštenu kujicu Kimu, koja joj je vrlo brzo postala najbolja prijateljica.
Predivan mješanac, pas Kip, dio je kampanje udruge „Kako psi komuniciraju“ kojoj je pod sloganom “Prva četiri su najvažnija” cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti pravilne rane socijalizacije i ostajanja štenaca s majkom i ostatkom legla prvih 8 tjedana života.
Glavni junaci šarmantnih ilustracija „Astrokuharice“ upravo su psići iz spomenute kampanje. 🙂

   

   

   

   

2022-01-04T13:51:41+00:00