Promocija knjige Nastje Kulović “Nešto drugo”

Prije 2 godine predstavljen je prvijenac domaće, mlade spisateljice Nastje Kulović  “Kud si krenula?” – intimistička i osobna priča, u kojoj je Nastja sebe i svoju okolinu rastavila na sastavne dijelove, pisajući o djetinjstvu s bolesnom sestrom i vlastitoj borbi s multiplom sklerozom. Knjiga je imala terapeutski učinak: potakla nas je na razmišljanje rečenicom: svačija je priča važna

Dvije godine nakon prvijenca, Nastja nam se predstavlja novim romanom znakovitog naziva – “Nešto drugo” i već na početku knjige navodi “nisu sve velike ljubavi tužne…”

‘Nešto drugo’ intimna je priča u kojoj otkriva bolnu povijest svoje obitelji. Ovaj put rekonstruira obiteljske prilike i neprilike, kojima sama uglavnom i nije prisustvovala, ali su itekako utjecale i na njezin život. Ona ih ovim romanom raspliće, više od pola stoljeća kasnije.
Sve započinje rastankom Nastjine bake i djeda te djedovim odlaskom iz života dotadašnje supruge, i tada četverogodišnjeg sina.
Nastja ponovno potiče na razmišljanje, na akciju, na promjenu svega onoga što tumačimo krivo, u što se uvjeravamo, što prešućujemo, o čemu ne razgovaramo, što guramo pod tepih, a što nas u konačnici polagano ubija iznutra.
“Nešto drugo je suprotno od onog prvog što sam vjerovala o ljubavi. Da bih to spoznala, morala sam napisati knjigu.
To nije ljubavna priča, ali je priča o ljubavi.”
U srijedu, 9. ožujka 2022. u 19 sati Nastja gostuje u našoj knjižnici pa vas pozivamo da zajedno potražimo odgovor na pitanje što prava ljubav jest.
Vidimo se! 🙂
2022-03-04T14:02:30+00:00