Najave događanja u veljači

Za drugu polovicu veljače pripremili smo dva događaja:

20. veljače 2023. rezerviran je za našu lokalnu autoricu Šteficu Vanjek, koja je do sada je objavila četiri samostalne zbirke pjesama: “Prozor s pogledom u dušu”, “Stihom ljubim”, “Pratiti leptira” i “Stihom darujem” te zbirku kratkih priča “Pečati ljubavi”. U koautorstvu s ilustratoricom Andreom Belić objavila je slikovnicu “Eva u gradu anđela”, a sve smo ove naslove promovirali unutar programa naše knjižnice proteklih godina. Sada su pred nama 2 nova naslova – “Humoreske i priče reske” objavljene 2021. te “Crtice iz svakodnevice” objavljene krajem 2022. godine.

Knjige ćemo predstaviti našoj publici u ponedjeljak 20. veljače 2023. u 19 sati.
Dva dana kasnije, u srijedu 22. veljače 2023. u 19 sati u goste nam dolazi svjetska putnica Patricia Lacković koja će sa nama podijeliti zanimljivo iskustvo putovanja u Maroko te nam otkriti mnoštvo dobrih savjeta, kao npr.:

👉 kako izgleda putovanje u Maroko za samo 200 eur
👉 kako preživjeti navalu trgovca u Marakešu
👉 kako koristiti javni prijevoz
👉 kako pregovarati s lokalnim agencijama
👉 kako jahati deve i noćiti u pustinji (to na što pripaziti)
👉 kako se cjenkati na bazaarima
👉 kako spavati u hostelima za 3 Eura
👉 jesti besplatno
Službeno ime Maroka je “Kraljevina Maroko”. Valuta je marokanski dirham, a jedan od naziva za novac je wusakih d-dunya, što u prijevodu znači “prljavština svijeta”.
Glаvni grаd Mаrokа je Rаbаt, dok je Casablanca nаjveći grаd i glаvnа lukа te se smаtrа ekonomskom prijestolnicom, a Marrakesh turističkom prijestolnicom.
Ulaz je slobodan za sve zainteresirane te vas očekujemo u velikom broju!

 

 

2023-02-17T16:13:54+00:00