Predstavljanje zbirke poezije Jelene Miholjević “Taj glas”

U četvrtak 7. ožujka 2024. u našoj knjižnici gošća će nam biti poznata glumica, ali i pjesnikinja Jelena Miholjević, koja će u društvu urednika Zorana Maljkovića predstaviti svoju prvu zbirku poezije “Taj glas”. Riječ je o zbirci koja je nastala gotovo slučajno, bez velike ambicije da budu ukoričene.

Jelena Miholjević, kazališna, televizijska, filmska i radijska glumica, diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1992. godine te je u stalnoj postavi Gradskog dramskog kazališta Gavella od 1995. godine, do kada je bila članica ansambla Teatra &TD.
Dolazi iz umjetničke obitelji. Roditelji su joj poznati hrvatski glumci Lela Margitić i Boris Miholjević. Vodi radionice i školu glume u organizaciji „Prozor u TV”. Surađuje s Radioteatrom, Teatrom De Facto, Kazalištem Moruzgva, Teatrom Rugantino, Teatrom Exit, Dubrovačkim ljetnim igrama, Kazalištem Marina Držića.
Dobitnica je niza nagrada za glumačka ostvarenja. Neke od njih su: Nagrada hrvatskog glumišta, Nagrada Vladimir Nazor, Nagrada Marul, Nagrada na Danima satire, Nagrada Crnogorskog narodnog pozorišta, Nagrada na Mucijevim danima u Ateljeu 212, više nagrada na Gavella fairu, Večernjakova ruža…
Odlikovana je Rredom Danice Marka Marulića za zasluge u kulturi.
Nagrađena je za najbolju glumicu Teatra ITD u sezoni 1993. / 1994., te 2011. za najbolju žensku glavnu ulogu u predstavi “Kate Kapuralica” gdje je igrala naslovnu ulogu.

Podsjetit ćemo da je Jelena Miholjević bila i jedna od kuma Bučijade, ivanićgradske tradicionalne manifestacije, i to 2016. godine.

Foto: Emica Elvedji/PIXELL

2024-02-29T15:23:13+00:00