Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” Silvije Kolar-Fodor

Vrijeme je za početak nove vrtlarske sezone, a mi imamo idealnu inspiraciju za sve zainteresirane –  predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” Silvije Kolar-Fodor.
Predavanje će se održati u utorak 26.03.2024.  s početkom u 19:00 sati u našoj knjižnici, a nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.

Na predavanju ćete saznati više o važnosti uzgoja vlastite zdrave hrane organskim metodama i očuvanja sjemenja starinskih sorti. Saznat ćete kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva te kako je moguće uz primjenu organskih metoda u vrtu imati manje posla i više dobrih rezultata. Predavačica Silvija Kolar-Fodor otkrit će prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane. Sve ovo znanje predavačica je sažela i u svojoj knjizi “Vrtlarenje u skladu s prirodom” koju ćete moći nabaviti nakon predavanja. Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon paketić sjemena iz Biovrta, a nakon predavanja predviđeno je da svi razmijene sjeme i iskustva o vrtlarenju. Ako imate domaće sjeme nekih starih sorti, svakako ga ponesite na predavanje da ga razmijenimo nakon predavanja. Ako nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Predavačica Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima. Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole. Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine. Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi. Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

2024-03-22T14:03:46+00:00