Predstava za djecu “Ezop u crticama”

Gradska knjižnica Ivanić-Grad ove godine obilježava 140 godina djelovanja!  Tim povodom organizira centralna događanja Gradu i građanima na dar.

Za predškolce i učenike 1. razreda osnovne škole pripremili smo predstavu Ezop u crticama u produkciji Dječjeg kazališta Dubrava.

Garderoba… jedna glumica… jedan glumac… Ezop… ništa postaje svašta… Hrvoje i Stela… ti i ja… basne… pusa… stari kostimi… dva reflektora… vrijeme… bilo gdje i s bilo čim… igra…
Ezop u crticama predstava je koja koristeći motive Ezopovih najpoznatijih basni, prikazuje slobodu i lakoću kazališne igre. U uvjetima u kojima ništa može postati svašta, otvara se mogućnost nastajanja likova, prostora i svjetova, spontano, bilo gdje i s bilo čim. U spontanoj dječjoj igri i u vječno živoj dječjoj mašti ne postoje granice imaginacije. Putovati kroz vrijeme i živjeti u zamišljenom svijetu, prepunom uzbuđenja možemo upravo kroz igru, tu dragocjenu stvaralačku snagu!

Predstava Ezop u crticama vratit će nas na kratko u daleko Ezopovo vrijeme, vrijeme u kojem kako i sam Ezop kaže: Mnoge r’ječi to si štedi, Samo djelo mnogo vrijedi!

Predstava će se održati u četvrtak, 23. studenoga 2017. u 11 sati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad. 🙂

2017-11-20T12:28:42+00:00