Gostovanje Marijane Perinić

Nakon značajnog uspjeha koji je ostvarila objavljenim knjigama, zbirkom priča sa stand up comedy nastupa Gore ne može (izdavač Vuković & Runjić, 2010.) te Šaka suza, vrića smija (izdavač Centar za kreativno pisanje, 2012.), Marijana Perinić, poznata hrvatska spisateljica, stand up komičarka, imitatorica i voditeljica je napisala treću knjigu.

Jesi online? je roman o pet ženskih sudbina u hrvatskoj metropoli.

Svaka je posebna na svoj način i svaka iza sebe ima svoju žensku priču. Životni problemi prijateljica u njihovim srednjim i kasnim tridesetima su i više nego ozbiljni, ali su napisani na komičan, autoironičan i živahan način, koji nipošto ne opterećuje čitatelja, zbog čega se između redaka ne iščitava patetika i drama, iako bi bila moguća zbog ozbiljnosti i dubine njihovih problema, već se događaji proživljavaju i prihvaćaju onako kako to vrlo često u stvarnosti i bude – hrabro i borbeno, uz neizostavan smijeh i prijateljsko rame za plakanje.

Marijana Perinić rođena je 8. 8. 1978. u Šibeniku. Pola Šibenka, pola Zadranka, u svakom slučaju čistokrvna Dalmatinka. I to atipična jer ima energije na bacanje, što dokazuju njeni brojni trenutni poslovi: stand-up komičarka, imitatorica, spisateljica, voditeljica, menadžerica i turistički vodič.

Prvi je put je u svijet stand-up komedije ušla 2007. godine. Iza sebe ima više od 700 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Magistrirala je na području muško-ženskih odnosa, o čemu najčešće i priča na stageu, kada svoje brutalno iskrene komentare uspijeva uljepšati šarmantnim dalmatinskim naglaskom, što je u konačnici i kulminiralo njenim prvim tematskim stand-up comedy showom u regiji o muško-ženskim odnosima naziva Štiklom u mozak, loptom u dupe, koji već godinama bilježi izvanredan uspjeh. Trenutno je najviše veseli imitirati aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, a na kanalu YouTube se njezini nastupi broje u stotinama tisuća pregleda.

U srijedu 23. listopada 2019. u 19 sati pridružite nam se na večeri ispunjenoj pričama o stand up komediji, muško -ženskim odnosima, Ženskoj priči… očekuje vas smijeh i zabava!

 

Kao i uvijek ulaz je slobodan, a svi ste i više nego dobrodošli!

 

2019-10-18T10:46:10+00:00