Promocija knjige Industrijska geografija

U petak 2. srpnja 2021. u 19 sati predstavljamo knjigu Industrijska geografija doc. dr. sc. Jelene Lončar i prof. dr. sc. Zorana Stiperskog.

Knjiga na pregledan i sveobuhvatan način objedinjava glavne teme iz područja industrijske geografije koje su prožete primjerima iz svijeta i Hrvatske.

Knjiga, koja je ujedno i sveučilišni udžbenik, plod je dugogodišnjeg iskustva autora u realizaciji istoimenog predmeta Industrijska geografija na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, kao i drugih srodnih predmeta. Namijenjena je prije svega studentima geografije, no to je i sveobuhvatan prikaz ove problematike za sve koji se susretnu s tom znanstvenom disciplinom ili je proučavaju.

Knjiga ima 216 stranica u tvrdom uvezu s brojnim fotografijama, zemljovidima, infografikama, tablicama i grafikonima. Posebno je poglavlje naslovljeno Industrija u Hrvatskoj i u njemu se, osim povijesnog pregleda, uključujući razdoblje tranzicije, daje prikaz industrije u Hrvatskoj danas, industrijskih regija te industrijskih i poduzetničkih zona.

Nakladnici su Prirodoslovno-matematematički faklutet Svučilišta u Zagrebu i izdavačka kuća Meridijani.

O knjizi će govoriti Petra Somek, prof., recenzent prof. dr. sc. Zdenko Braičić te naravno autori.

Svi ste dobrodošli!

2021-06-30T12:53:48+00:00