Književno druženje sa Marinom Vujčić uoči Dana žena

Srijeda uoči Dana žena idealno je vrijeme za “žensko” druženje te sa osobitim zadovoljstvom očekujemo dolazak Marine Vujčić u našu knjižnicu!

Marina Vujčić rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku.
U nakladi izdavačke kuće Profil 2010. godine objavljuje roman “Tuđi život”, a 2014. u izdanju Hena coma knjigu drama “Umri ženski” i roman “A onda je Božo krenuo ispočetka” koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost.
Za dramu “Umri ženski” 2014. godine dobila je nagradu Marin Držić, a za dramu “Podmornica” istu nagradu 2017. godine.
2015. godine u izdanju Hena coma objavljuje roman “Mogla sam to biti ja”.
Iste godine na natječaju V. B. Z.-a i Tisak medije romanom „Susjed“ osvaja nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2015., koji objavljuje izdavačka kuća V. B. Z.
U koautorstvu s Ivicom Ivaniševićem 2016. godine u izdanju Hena coma objavljuje roman “Otpusno pismo”.
2017. godine u izdanju Hena coma objavljuje roman Pitanje anatomije.
Živi i radi u Zagrebu.

Nakon samo jednog njenog naslova  uvijek ćete moći prepoznati njen nepretenciozni stil, a teme  o kojima piše su svakodnevne, glavni junaci bi mogli biti naši susjedi ili rođaci, a sve to s neopisivom lakoćom koja će vas uvijek tjerati da čitate dalje.  Daleko od toga da se bavi “banalnim”, ona jednostavno  opisuje  ljubavne, prijateljske i poslovne odnose na poseban način, pametno i zrelo.

“Marina Vujčić vjeruje da je književnost najugodniji način da se nadmudri stvarnost. Piše o malim stvarima koje poprimaju velike razmjere, o paralelnim svjetovima koji ne posustaju, o uspomenama koje su se mogle i ne dogoditi, o mislima kojima je prijetilo da ostanu nezabilježene, o stranputicama koje vode tamo gdje želimo stići, o drugima i o sebi – a sve zato što joj samo jedna stvarnost nije dovoljna.”

2018-03-01T17:59:38+00:00