“Smiješak…čitajte!” – izložba fotografija

 “Tisuću riječi, jedna fotografija” bila je misao vodilja pri pokretanju fotografskog natječaja Hrvatskog čitateljskog društva čiji je osnovni cilj putem fotografije promovirati knjigu, čitanje i sve vrste pismenosti na pozitivan, zabavan, pa čak i humorističan način. Na osnovu toga, naslov se gotovo nametnuo sam od sebe: Smiješak…čitajte!

Brojni fotografi amateri, članovi HČD-a, ali i oni koji su osjetili potrebu fotoaparatom zabilježiti trenutak uz knjigu i s knjigom, slali su svoje originalne i kreativne radove od 2005. godine. Budući da natječaj traje od srpnja do rujna, većina fotografija je, osim samih čitatelja, u vremenu zauvijek zaustavila i dio ljetne bezbrižnosti, opuštenosti i optimizma. Upotrijebimo li maštu, kao što to pravi ljubitelji čitanja rade, možemo čuti i šum mora, šapat povjetarca ili šuškanje pokrivača te vječno pitanje A što je bilo dalje?

Natjecati se mogu fotografi amateri iz Hrvatske bez obzira na dob. Sa željom da vidljivost foto natječaja bude veća ostvarena je od 2015. godine putujuća izložba najboljih foto radova zahvaljujući financijskoj potpori Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar. Izložba je do sada gostovala u brojnim hrvatskim knjižnicama (Slatina, Bjelovar, Križevci, Split, Daruvar, Zagreb–KGZ, Karlovac, Ozalj, Vrbovec, Pazin, Vinkovci, Sisak, Velika Gorica, Rovišće, Čazma…), a sada je možete pogledati i u Ivanić-Gradu u galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 27. studenoga u 19 sati, a pogledati je možete sve do 13. prosinca 2023.

Svaka od pobjedničkih fotografija ima neku lijepu i posebnu priču o čitanju.

Dobrodošli!

  

2023-11-23T13:14:51+00:00