Predstavljanje knjige “Depra” Aleksandra Stankovića

U četvrtak 11. siječnja 2024. s početkom u 19 sati održat će se promocija knjige “Depra” Aleksandra Stankovića, poznatog novinara i voditelja emisije “Nedjeljom u 2” na HRT-u.
Knjiga je rezultat hrabre odluke Aleksandra Stankovića da javnosti progovori o svojoj dugotrajnoj borbi s depresijom i da otvoreno dijeli svoje iskustvo o ovom izazovnom stanju uma.
“Napisao sam knjigu o depresiji želeći, na neki način, prenijeti svoja iskustva ljudima koji se bore s tom bolešću i dati im nadu da se može i treba boriti s tim. S druge strane, knjigu sam napisao zbog toga da bih, ako je moguće, barem za milimetar, destigmatizirao tu bolest koju ljudi relativno malo znaju, a imaju puno predrasuda.” kaže Stanković.
“Depra” predstavlja kombinaciju proznih zapisa i poezije, te pruža čitateljima dubok uvid u problematiku psihičkih bolesti, posebice depresije.
Koja je razlika između depresije i lošeg raspoloženja? Koje su medicinske indikacije te bolesti i kako se boriti s njom? Biti će riječi i o stigmatizaciji bolesti, izazovima usklađivanja bolesti i svakodnevne funkcionalnosti u društvu, obitelji, na poslu…
2024-01-08T18:46:07+00:00